Home » Produse » Plante de interior

Azalea de interior

Azalea este una dintre cele mai iubite plante de interior, aceastainflorind ...

Pret: 0,00 Lei

Azalea de interior

Azalea de interior
↑ click pentru marire imagine

Descriere:

Azalea este una dintre cele mai iubite plante de interior, aceasta inflorind in timpul iernii si primaverii. Florile sunt deosebit de atragatoare, nuantele de rosu, alb, violet si roz fiind cele mai frecvente.
Azalea face parte din familia Rhododendron.

Azaleea(Rododendron)
- este o planta perena cu crestere arbustiva. Pretentiile pentru caldura sunt diferite in functie de stadiul de crestere al plantei, de executarea anumitor lucrari si de nivelul celorlalti factori de mediu.

Temperatura convenabila pentru crestere este de 22-25 grade C ziua si 16-18 grade C noaptea. La temperatura de sub 13 grade Celsius , cresterea este incetinita.

Apa - Udarea plantei cu apa rece are drept consecinte aparitia de cloroze si incetinirea cresterii.Apa este un factor extrem de important in cultura de Azaleea(Rododendron), necesitand multa apa, mai ales vara; substratul nu trebuie sa se usuce niciodata. Apa dura se dedurizeaza, apa de ploaie este ideala.

Lumina - Intensitatea si durata luminii influenteaza cresterea azaleei. Este evident ca si calitatea luminii influenteaza cresterea plantei.

Substratul de cultura - Substratul de cultura trebuie sa aiba un continut ridicat in materie organica si capacitate mare de retinere a apei. El se alcatuieste din turba, scoarta de copaci, cetina de brad, balegar.

Fertilizarea - se aplica cu solutii minerale in concentratie redusa.

Inmultire - la Azaleea(Rododendron) se poate face prin altoire sau prin butasi semi-lemnosi. Butasii, lungi de 3-4 cm se recolteaza in lunile ianuarie-februarie, din varfurile lastarilor si se inradacineaza in nisip. Inradacinarea este foarte dificila, de aceea este bine sa se foloseasca in acest sens hormoni rizogeni.

Ingrijire - Dupa trecerea florilor, daca este cazul se face traansplantarea in ghivece mai mari. In general, este bine sa nu se foloseasca vase prea mari, si mai ales, sa nu fie prea inalte. In luna mai se fac taierile de corectie a plantei.
In primul rand se elimina florile trecute, aplicandu-se taietura sub ele. Lastarii lacomi, subtiri, prost plasati se inlatura.

Vara se acorda urmatoarele lucrari de ingrijire: udarea prin pulverizare, umbrirea prin amplasarea plantei intr-un loc ferit de insolatie, ingrasarea in cateva etape (3-6) si eventula combaterea bolilor si daunatorilor.

Toamna se face transferarea plantei in locuri racoroase si luminate pentru parcurgerea perioadei de repaus. Prin aceste lucrari Azaleea se pregateste pentru o noua inflorire catre primavara anului viitor.

@


Formular de comanda

Puteti sa comandati acest produs folosind formularul alaturat. Pentru produsele care au pret, trebuie retinut faptul ca acesta este informativ. Dupa completarea formularului, un reprezentant al companiei noastre va va contacta in vederea finalizarii comenzii. Va multumim.


 

Buchet nasa cu trandafiri rosii

Buchet nasa cu trandafiri rosii

Buchet cununie rotund pentru nasa cu trandafiri rosii Red Naomi, Hypericum rosu Magical red ...

mai multe detalii

Gazon rulou

Gazon rulou

Gazon rulou gata facut. Se instaleaza imediat si la finalizarea gradinii aveti deja gazon ...

mai multe detalii